Trening fjerner farlig stress!

Det finnes en vitenskapelig forklaring på hvorfor så mange næringslivsfolk trener mye og hardt. Det er faktisk den eneste måten kroppen kan kvitte seg med farlige stresshormoner. Mye mentalt stress er direkte helseskadelig. Mange er heller ikke klar over at de har et høyt stressnivå og trening blir nedprioritert!

Fra naturens side er vi utstyrt med en fight or flight mekanisme. Det er instinktive reaksjoner på stressfaktorer som gjør oss bedre rustet til å håndtere fare. Biologisk sett produserer kroppen automatisk adrenalin og noradrenalin i henholdsvis binyrene og nervecellene.

Effekten blir at blodtrykket øker så musklene kan få mer næring fort. Pupillene utvides, så vi kan ta inn sanseinntrykk bedre, og hårene vil reise seg så vi fremstår mer fryktinngytende. I møte med en bjørn, eller annen fiende, er dette veldig gunstig. Da står vi sterkere rustet til kamp eller flukt. Det neste som skjer er at stresshormonene øker kroppens energiopptak ved at de frigjør sukkerreservene, eller glykogenlagrene som de også kalles.


Det begynner å bli noen år siden dette var en naturlig del av hverdagen.

MEN – kroppen vet ikke forskjell på om utfordringen vi står ovenfor er fysisk eller mentalt krevende. Meningen er at sukkeret som produseres skal gå rett i musklene, men hvis du ikke har en fysisk oppgave foran deg vil sukkeret blant annet legge seg langs åreveggene. Det medfører en ubalanse i insulin og blodsukkernivå pluss høyere kolesterol.

Hvis man utsetter seg for mye mentalt stress over lengre tid vil man utløse alle faktorer som vil kunne gi hjerte- og karsykdommer og diabetes 2. Derfor kan man både være slank og forholdsvis sunn, men trener man ikke så får ikke kroppen utløp for stresset. Alle stresser mer enn de tror selv. Så gjør deg selv en tjeneste – få de 30 min med aktivitet til dagen😉

Enkle treningstips får du her.

10 thoughts on “Trening fjerner farlig stress!

  1. Tilbaketråkk: Hvorfor kondisjonstrening? « Lev til 100!

  2. Tilbaketråkk: Forskjellen på yoga og pilates « Lev til 100!

  3. Tilbaketråkk: Trimme bort påskegodtet! « Lev til 100!

  4. Tilbaketråkk: Adrenalin-junkie? « Lev til 100!

  5. Tilbaketråkk: Eksamen! « Lev til 100!

  6. Tilbaketråkk: Skydiving!! « Lev til 100!

  7. Tilbaketråkk: “I can see my house from here!!” « Lev til 100!

  8. Tilbaketråkk: Adrenlinjunkie | Lev til 100!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s