Spis riktig vitamin c, forbrenn fett!

Vitamin C er som kjent  en viktig antioksidant og sammen med vitamin E motvirker det dannelsen av frie radikaler i kroppen. Frie radikaler kan skade kroppens celler, proteiner og arvestoff. Dette er prosesser som er forbundet med blant annet utviklingen av kreft og hjerte- og karsykdommer.

Vitamin C spiller en sentral rolle i oppbygning og vedlikehold av kroppens bindevev som videre er viktig for huden og i tillegg er vitaminet nødvendig for opptak av jern i kroppen. Videre er c vitamin essensielt for regulering av kroppens fettforbrenning. C vitamin er grunnleggende for å skape de 20 aminosyrene som kroppen bruker for å danne protein. Røykere har dobbelt så stort behov for vitamin C grunnet begrenset opptak i kroppen.

De fleste dyr produserer vitaminet selv, men vi må få det via kosten. Ettersom det er et vannløselig vitamin så trenger vi å få det tilført på jevnlig basis. Den viktigste kilden til vitaminet er frukt, grønt og bær. Vesentlig mangel på vitamin c kan føre til skjørbuk og andre mangelsykdommer. Summa summarum; tilstrekkelig med vitamin c er essensielt.

Det er en kjensgjerning at nordmenn spiser alt for lite frukt og grønt. Vi er faktisk på toppen blant de europeiske land som får i seg minst frukt og grønt. Det som imidlertid ikke er like viden kjent, er at askorbinsyre (den formen vi vanligvis kjøper vitamin C i) er syntetisk og gir derfor begrenset opptak i kroppen. Kroppen liker best naturlige, «whole food» vitaminer. Disse vitaminene er imidlertid dyrere å lage, noe som selvsagt fører til at de fleste produsentene tilbyr syntetiske vitamintilskudd.

«Whole food» vitaminer produseres ved å fjerne vann og fiber fra en vitaminrik plante i en vakuum prosess, fri for kjemikalier, slik at kroppen slipper å ta i bruk reserver for å optimalisere prosessen. Les mer om syntetiske kontra naturlige vitamintilskudd her.

Jeg bruker Amla C-vitamin fra Pure Planet. Naturlig C-vitamin utvunnet fra Amla bæret som er en type stikkelsbær som vokser i Himalaya. Disse bærene har den høyeste forekomsten av C-vitamin vi kjenner til i naturlig form. I tillegg inneholder Amla også en rekke kjente og ukjente bioflavanoider (antioksidanter som forsterker C-vitaminets virkning). Med 20 % spirulina for økt synergi effekt på kroppens celler.


Amla-C plus kjøpes på Sunkost, Life samt på Supernatures nettbutikk.

21 thoughts on “Spis riktig vitamin c, forbrenn fett!

 1. Viktig å ta med at man bør ta jern og C-vitamin samtidig, da jern gjør at kroppen tar opp mye mer av vitaminet… Tips fra min nye, veldig flinke lege:)

 2. Tilbaketråkk: Myk vinterhud | Lev til 100!

 3. Tilbaketråkk: Enkle kostholdstips « Lev til 100!

 4. Tilbaketråkk: Supergress « Lev til 100!

 5. Tilbaketråkk: Inkabær! « Lev til 100!

 6. Tilbaketråkk: Hvilken olje/kosttilskudd skal jeg velge? « Lev til 100!

 7. Tilbaketråkk: Spis deg vakker! « Lev til 100!

 8. Tilbaketråkk: Snufs, snufs.. « Lev til 100!

 9. Tilbaketråkk: Spar penger på nettshopping! « Lev til 100!

 10. Tilbaketråkk: Omega 3 i pulverform! « Lev til 100!

 11. Tilbaketråkk: Omega 3 i pulver! « Lev til 100!

 12. Tilbaketråkk: Ingefær mot forkjølelse og kvalme « Lev til 100!

 13. Tilbaketråkk: Flytende supermat-diett « Lev til 100!

 14. Tilbaketråkk: Greit å vite om spinat! « Lev til 100!

 15. Tilbaketråkk: Nytt lesestoff « Lev til 100!

 16. Tilbaketråkk: Supersunne fenikkel « Lev til 100!

 17. Tilbaketråkk: Helbredende ingefær | Lev til 100!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s